Facebook Twitter

20 octombrie – Ziua Mondială CRISPR

20 octombrie a fost propusă ca data în care să fie marcată, de acum înainte, drept Ziua Mondială CRISPR. Inițiativa aparține firmei Synthego, un start-up având ca obiect de activitate editarea genomică.

Pentru prima ediție a acestui eveniment, organizatorii au pregătit un simpozion on-line, având ca temă tehnologia CRISPR, cu posibilitățile ei actuale, rezultatele obținute până acum, cu perspectivele pe care le oferă, dar și cu constrângerile la care este supusă.

La simpozion și-au confirmat participarea nu mai puțin de 35 de speakeri, cu toții specialiști renumiți la nivel mondial în domeniul biologiei moleculare și al geneticii. Evident că dintre ei nu putea lipsi Jennifer Doudna, una dintre cele două creatoare ale tehnologiei.

Evenimentul va dura aproximativ cinci ore și se va desfășura pe mai multe teme de discuție. Astfel, după sesiunea de introducere și prezentarea generală vor urma discuții tematice legate de utilizarea CRISPR în terapia genetică și celulară, de biologia genomului, de aplicațiile în domeniul biologiei și de provocările viitorului pentru CRISPR.

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, prin înscriere pe site-ul https://events.synthego.com/e/WorldCRISPRDay2020 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.