Facebook Twitter

O nouă abordare a sistemului imunitar al plantelor

Cercetătorii de la Centrul John Innes (JIC) din Marea Britanie au cartografiat sistemul imunitar al plantelor. Cercetarea oferă o nouă viziune și un nou traseu de urmat pentru înțelegerea mecanismelor imunității plantelor, cu accent pe receptorii imuni intracelulari și de suprafață celulară.

Într-un articol publicat în Journal of Biological Chemistry, Mark Banfield, liderul programului strategic al Institutului de sănătate a plantelor (ISP) finanțat de BBSRC la Centrul John Innes, a explicat că prezentarea generală explică conceptele sistemul imunitar al plantelor pentru apecialiștii din diverse medii de cercetare, inclusiv chimiști biologici, biologi structurali și biofizicieni.

În articol, echipa de cercetare descrie modul în care receptorii percep semnăturile agenților patogeni și ai dăunătorilor și inițiază căi imune. Conceptele existente sunt completate de noile cunoștințe obținute din progresele recente asupra structurii și funcției receptorilor imuni ai plantelor, care au condus la o schimbare în înțelegerea imunității intracelulare și a suprafeței celulare și a interacțiunii dintre cele două.

Această înțelegere a imunității plantelor a contribuit la discutarea potențialului de inginerie a sistemului imunitar al plantelor cu scopul de a întări apărarea plantelor împotriva bolilor.

„Acesta este un exemplu de abordare multidisciplinară pe care trebuie să o promovăm mai larg în Anul Internațional al Sănătății Plantelor. Trebuie să încurajăm modalități de a aduce oamenii de știință din diferite discipline împreună pentru a construi soluții durabile; oamenii de știință care lucrează la prezicerea schimbărilor climatice, patologii plantelor care studiază mecanismele moleculare ale bolilor și alții care urmăresc agenții patogeni în timp ce se deplasează în jurul lumii. În acest fel, putem anticipa care ar putea fi amenințările viitorului și ne putem pregăti ”, a mai spus Mark Banfield.

Articolul original este disponibil pe https://www.jic.ac.uk/news/a-molecular-roadmap-to-the-plant-immune-system/ 
 
 
 
 
 

Abonează-te la Newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele știri și oferte, abonează-te la newsletter. Nu trimitem spam.